Hein Vergeer

Hein Vergeer, geboren op 2 mei 1961 in Haastrecht (ZH), getrouwd en vader van twee dochters, is vooral bekend als schaatser. Hij werd twee keer wereldkampioen allround. De eerste keer in Hamar (Noorwegen) in 1985 en de tweede keer in Inzell (Duitsland) in 1986. In dezelfde jaren werd hij ook Europees kampioen.

Na een zware blessure kon hij nooit meer het hoogste niveau bereiken, waardoor hij zijn wens om een Olympische medaille te halen helaas niet heeft kunnen vervullen.

Sport en scoren staan hoog in Hein zijn vaandel. Na zijn schaatscarrière deed hij in 2006 mee aan de tv-hit ‘Sterren dansen op het ijs’, en won deze.
Deze overwinning, gekoppeld aan hoe hij zichzelf in die periode heeft ervaren, zijn aanleiding geweest voor Hein om het boek “De wil om te winnen” te schrijven.

In het dagelijks leven houdt Hein zich bezig met vitaliteit. Voor hem is gezond leven een vanzelfsprekendheid. Door mensen te activeren en motiveren hoopt hij dat hij een bijdrage kan leveren aan een gezonde leefstijl.

Na het programma “Sterren dansen op het ijs”, werd Hein gevraagd als coach bij het SBS6 tv-programma ‘Afvallers XXL’. Dit heeft hem geïnspireerd om zich naast zijn dagelijkse werkzaamheden, meer en meer bezig te houden met gezond leven. Hij doet dit onder meer door actief het bedrijfsleven over “gezondheid op de werkvloer” te adviseren.

Hein is mede initiator, maar vooral promotor van een nieuw en op de gezonde leerling gerichte leefstijl concept, genaamd “SchoolCompany”. Dit concept wordt inmiddels uitgerold binnen het voortgezet onderwijs en heeft als doel leerlingen, maar ook hun ouders te motiveren richting goede voeding en bewust te maken van een gezonde levensstijl.